Cruisen met kids

Gepubliceerd op 10 juni 2018 om 01:20

Is cruisen wel leuk voor kids?

Als ouders met jonge kinderen vragen of cruisen wel iets voor hun, zeg ik altijd direct ja! Vele rederijen bieden gratis reizen aan als kinderen tot 12 jaar in dezelfde hut verblijven. Er zijn daarnaast altijd ruime hutten voor gezinnen en ook de hutten zonder uitzicht hebben met stapelbedden voldoende ruimte voor een gezin van vier. 

42% van de cruisereizigers reizen met kinderen onder de 18 jaar volgens de Cruise Lines International Association. Dit betekent dat er altijd vele (jonge) kinderen zijn voor jouw kids om leuke vakantie vrienden te maken en de tijd van hun leven te hebben! De rederijen die helemaal zijn ingericht op kinderen bieden daarnaast vele leuke activiteiten aan waar na de vakantie over opgeschept kan worden op school. ;-) Van volledige waterparken, surfen, duiken, klimwanden tot ontmoetingen met de favoriete cartoon figuren. 

Cruisen voor tieners

Vanuit een persoonlijk perspectief heb ik mijn eerste cruise gemaakt als tiener. De ervaringen en tijd in de 'Teen Club' van Princess Cruises staat me tot vandaag nog bij. Ik heb er hele positieve herinneringen aan! Je kan het echt omschrijven als de tijd van je leven. Mijn ouders hebben weinig van me gezien en vele vrienden die ik heb gemaakt, heb ik nog jaren contact mee gehad via de sociale media. 

In deze tiener programma's zijn er vele verschillende activiteiten georganiseerd onder professionele begeleiding. Van sportieve activiteiten tot spelletjes en een 'Guitar Hero' contest op het 'Movies under the Sea' screen. Op Caribbean cruises waarbij vele rederijen een eigen eiland in de Bahama's hebben is er ook op deze eiland dagen een programma op het eiland. Dit geeft ouders weer wat vrije tijd om eigen activiteiten in te plannen!

Activiteiten aan boord 

Op elk cruiseschip is er wel iets te doen voor (jonge) kinderen. Om te beginnen is tegenwoordig elk luxe cruiseschip uitgerust met 1 of meerdere zwembaden. Zeker op warme zee dagen is het hier prima vertoeven en kan er heerlijk gezwommen worden en zijn er altijd wel potentiële vriendjes of vriendinnetjes waar uren mee gespeeld kan worden. Op de Royal Caribbean schepen kunnen de kids oog in oog staan met hun favoriete filmhelden uit Shrek en Madagascar. De 'Flowrider' waar gesurft kan worden en de klimwand doen het natuurlijk ook altijd erg goed onder de jonge cruisereizigers . MSC heeft onder andere de langste waterglijbaan ter wereld op zee en de speciale MSC Kids Club. De schepen van NCL hebben complete waterparken aan boord met tot wel 5 glijbanen! Dagenlang pret aan boord van een cruiseschip is ook voor kinderen dus zeker gegarandeerd! 

Wat is jouw favoriete activiteit aan boord voor de kids? Laat het weten in de reacties! 

Delen mag! Gebruik de Social knoppen hieronder. :-) 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.