Gastblog/ Seabourn Ovation

Gepubliceerd op 13 juli 2018 om 14:34

Een kijkje achter de schermen van cruiseschip Seabourn Ovation

Geschreven door: Kathy Salden/Selectair.be

De Ovation is het nieuwe cruiseschip van rederij Seabourn. Het recent ingehuldigde luxeschip is momenteel op terugweg van de Middellandse Zee en maakte onderweg naar Amsterdam een tussenstop in Zeebrugge. Een uitgelezen kans voor mij om – terwijl de gasten even van boord waren op excursie – de faciliteiten met eigen ogen te gaan bekijken. Neem je mee een blik achter de schermen?

Wat voor schip is de Ovation?

De Seabourn Ovation is een luxeschip, en dat merk je. Met haar 300 kajuiten kunnen er maximum 600 passagiers aan boord. Ter vergelijking: bij een groot resortschip kunnen dat er soms wel 5000 zijn. De sfeer op de Ovation mag je dus gerust intiem noemen. Verwacht hier dus geen glijbanen en klimmuren!

Alleen suites met balkon
Alle kajuiten zijn suites met balkon. Vergeet dus het beeld dat je hebt van de kleine claustrofobische kajuit zonder ramen. Denk meer in de richting van een ruime, moderne hotelsuite. Ik heb zelf geen foto kunnen maken van de suites, want die waren op dat moment in gebruik. Daarom even een foto uit ons archief om je toch een idee te geven hoe een suite eruit ziet. (Alle andere foto's heb ik wél ter plaatse gemaakt) Dit is de Signature Suite.

 

De overtreffende trap van VIP
Je hebt vast al begrepen dat dit een schip is voor de liefhebbers van verfijnde luxe. Ik keek dan ook vreemd op toen ik hoorde dat er een VIP zone was. (Als je al op een all inclusive luxeschip zit, want wat kun je dan nog meer wensen?) Wel. Voor klanten die nog meer privacy, comfort en luxe wensen zijn er privé strandhuisjes opgetrokken op een afgezonderd dek (The Retreat), rondom een whirlpool. Deze outdoor woonkamers zijn compleet uitgerust met flatscreen TV en een gevulde koelkast. Je kunt ze huren voor een halve dag of een hele dag, om zo in alle rust en luxe van het buitenleven te genieten. De huur voor een cabana bedraagt 149 dollar voor een halve dag en 249 dollar voor een hele dag. Dat is pas de overtreffende trap van VIP.

Alle vijf restaurants inbegrepen in de prijs
Er zijn vijf restaurants aan boord, en ze zijn allemaal inbegrepen in de prijs. Dat is niet standaard voor een cruise. Meestal is er één restaurant inbegrepen, en betaal je bij voor bezoeken aan de andere specialiteitenrestaurants. Hier dus niet: je kunt eten waar en wanneer je wil, al moet je soms wel even reserveren. Bij het eten kun je gratis en onbeperkt kiezen uit een grote selectie aan wijnen en andere dranken. Ben je een echte wijnkenner en wil je een premium wijn? Dan kun je hiervoor een speciaal wijnpakket aankopen. Naast het (à la carte) hoofdrestaurant, heb je ook een sushirestaurant, een buffetrestaurant, een buitenrestaurant en het specialiteitenrestaurant van Thomas Keller: The Grill.

Zelf getest: het buffetrestaurant
We hadden het geluk om uitgenodigd te worden voor een lunch aan boord, en heb dus het buffetrestaurant The Collonade zelf kunnen uitproberen. De term "buffetrestaurant" doet deze eetgelegenheid eigenlijk geen eer aan. Het is natuurlijk een buffet, maar het eten is extreem verfijnd. Je hebt een toog met koude gerechten, eentje met warme gerechten en eentje met desserts. Je kunt zowel binnen als buiten plaatsnemen om te eten. Mijn advies? Je weegschaal niet meenemen, want hier wil je schaamteloos van kunnen genieten.

Michelinsterrenchef? Of course!
Maar het paradepaardje is toch wel het restaurant The Grill onder leiding van Amerikaanse sterrenchef Thomas Keller. Je geniet er van moderne versies van iconische Amerikaanse gerechten zoals steak, kip en kreeft. Er wordt live muziek voorzien door een huispianist, en dat maakt dit restaurant ’s avonds bijna populairder dan de club. Dit restaurant is erg gegeerd, dus je reserveert best op voorhand welke avond je hier wil komen dineren.

Alles voor de authenticiteit
Tijdens de rondleiding kregen we nog een leuke anekdote te horen. Thomas Keller staat gekend voor zijn voorliefde voor kleinschalige leveranciers en authentieke ingrediënten. Zo koos hij een heel kleine boerderij uit voor de productie van een bepaald soort kaas. Toen er twee schepen werden bijgebouwd, kon deze boer niet meer volgen. In plaats van over te schakelen naar een grootleverancier, heeft Seabourn toen beslist om zelf extra koeien aan te kopen, om toch dezelfde kwaliteitsvolle kaas te kunnen blijven aanbieden.

 

Kappersbezoek met zicht op zee?
Wat doe je nu hele dagen aan boord tijdens zeedagen? Een exclusief schip als dit beschikt uiteraard niet over de grote filmzalen, klimmuren of schaatspistes die je op andere cruiseschepen terugvindt. Toch is er voldoende aanwezig om je bezig te houden: een spelletjeskamer, een bibliotheek, een internetcafé, een casino, en een club waar je ’s avonds op de dansvloer je benen kunt strekken. Er zijn zes whirlpools, twee zwembaden, uitgebreide fitness- en yogafaciliteiten en winkeltjes waar je stijlvolle souvenirs kunt kopen. Er is ook een schoonheidssalon om, uiteraard ook mer zicht op zee, je haar of nagels te laten verzorgen. Voor de mannen is er een heuse barbier aanwezig.

 

Meer weten?
Wil je meer weten over dit drijvend luxehotel? Bijvoorbeeld waar dit schip dit jaar zoal naartoe vaart, en of jij nog mee kunt? Onze reisagenten vertellen je er graag alles over. Je vindt er eentje in jouw buurt op www.selectair.be.

 Deze gastblog is van de hand van Kathy Salden, marketingcoördinator bij Selectair, en verscheen oorspronkelijk op de website www.selectair.be.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.