10 redenen waarom je wel moet cruisen!

Gepubliceerd op 10 juni 2018 om 03:26

Waarom ook jij wilt cruisen..

Vaak hoor ik van mensen die van reizen houden de volgende populaire mythes over cruisen. ''Ik voel me denk ik heel erg opgesloten op zo'n boot'' tot ''Van cruisen word ik vast en zeker zeeziek'' of ''Met kinderen onder de 3 kan ik toch niets ondernemen''. Dit kan je ervan weerhouden je eerste stap aan boord van een cruiseschip te zetten. 

Je bent op deze pagina terecht gekomen dus misschien kan cruisen voor beginners je toch overhalen met de top 10 redenen om wel een cruise te boeken. ;-) In dit artikel beschrijf ik de 10x waarom ook jij een cruise wilt boeken:

1. Vele bestemmingen en maar 1x uitpakken! 

Met je rol koffer over de keien van Barcelona om vervolgens naar het volgende hotel te gaan in Valencia of Italië. Geen rekening houden met verkeer, vlieg of trein schema's. Op je cruise ga je aan boord pak je, je koffer uit en je varende hotel brengt je van stad naar stad. Verschillende landen, eilanden en culturen. Je ziet het allemaal zonder de stress die reizen met zich mee kan brengen. Ideaal toch? 

2. Cruiseschepen bieden voor iedereen wel een activiteit

Omdat elk cruiseschip vele ruimtes heeft om te entertainen is er eigenlijk voor iedereen altijd wel wat te doen wat je aanspreekt. Je hoeft je dus geen seconde te vervelen! Elke ochtend ontvang je een 'krant' waarin alle activiteiten van de dag te vinden zijn. Daarnaast praat de cruise director je elke dag bij over de scheepsspeakers zodat je niets hoeft te missen. Of je nu van linedancen, film kijken of een bierproeverij houdt. Er is altijd iets van je gading bij om te doen! 

3. Makkelijk plannen,veel voorpret! 

Cruiseschepen zijn zowel je vervoer als accommodatie! Geen gedoe met hotels boeken, de beste prijs vinden en zorgen dat de reisafstand ertussen niet te groot is om in een dag te overbruggen. Daarnaast bieden de aanbieders van cruises in Nederland vaak ook aan de eventuele vluchten voor je in orde te maken. Zo hoef jij je nergens zorgen meer over te maken, is alles geregeld en kan jij gaan genieten van de voorpret. 

4. Cruisen is romantisch

Eindeloos uitzicht op zee tijdens zonsondergang, de frisse oceaanwind en tropische temperaturen. Allemaal ingrediënten voor een romantische reis! Ben je op zoek naar naar een ontspannende vakantie samen of denk je er misschien zelfs aan het ja-woord te geven aan boord? Het kan allemaal! De grotere cruiseschepen hebben een trouwkapel aan boord en de kapitein is altijd gemachtigd huwelijken op zee te sluiten. Neem je familie en vrienden mee en profiteert van mooie groepskortingen waarbij een gedeelte van je gezelschap vaak zelfs helemaal gratis kan cruisen! The Love Boat wacht op jullie. ;-) 

5. Cruisen is ook voor familie's

Hoewel vaak anders wordt gedacht reist het merendeel van de cruise reizigers met kinderen onder de 18 jaar! Cruisen is juist geschikt voor familie's omdat er uitgebreide kids programma's zijn waar de kinderen uren vermaak zullen beleven. Kunnen de ouders aan wal shoppen, high tea'en of wat anders leuks doen! Daarnaast is het reizen met kinderen erg voordelig. Bij vele rederijen reizen kinderen onder de 12 jaar helemaal gratis mee! Lees ook de blog Cruisen met Kids

6. Een Koninklijke behandeling

Heb je altijd al eens in de watten gelegd willen worden. De crew aan boord van jouw cruise doet er alles aan om jou een echte Koning W.A of Koningin Maxima te voelen! ;-) Zonder gein, de crew is echt getraind om alles voor je uit handen te nemen. Je hut wordt meerdere malen per dag aan kant gemaakt door de housekeeping crew en je kan aan elke kant een warme glimlach en helpende hand verwachten!  

7. Maak nieuwe connecties

Cruisen is een sociale aangelegenheid. Je zit nu eenmaal met soms wel 4000 passagiers op een schip en komt dus overal wel mensen tegen! Wees niet ongerust, je zal je ook verbazen wat een rust je kan ervaren ondanks de vele passagiers en crew leden aan boord. Houd je er wel van nieuwe culturen en mensen te ontmoeten is cruisen echt iets voor jou! Of het nu tijdens het diner is of in de piano bar. Er is altijd wel iemand om een nieuwe connectie mee te maken. Wie weet heb jij straks ook vrienden in de Verenigde Staten, Australië of Zuid-Amerika.

8. Ontdek verre bestemmingen en exotische locaties

Ben je avontuurlijk ingesteld en ontdek je graag verre bestemmingen en exotische locaties zonder allerlei visa aanvragen te doen. Cruisen maakt het je gemakkelijk. De rederij en kapitein zijn verantwoordelijk voor het correct laten verlopen van het douane proces. Jij hoeft je hier dus geen zorgen om te maken en kan gaan genieten op de tropische bestemming! 

9. Een varende stad

Een cruiseschip is een varende stad. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je vast zit op de oceaan zonder enige connectie met de buitenwereld. Van een medische praktijk, winkels voor de vergeten items tot WiFi. Als je wenst kan je op de hoogte blijven wat er aan wal gebeurt. Mocht je onverhoopt medische hulp nodig hebben is een dokter altijd vlakbij. Je kan ook gebruik maken van de wasserette zodat je niet onnodige kleding mee hoeft te nemen. Was halverwege de cruise je garderobe en je kan weer goed voor de dag komen! Sport je graag, kan ook dit gewoon aan boord in de gym! Kan je weer een keertje extra langs het dag en nacht buffet. ;-) 

10. Cruisen is voordelig!

Als je de prijs per nacht berekend kom je bij vele cruises onder de 90 euro per nacht per persoon uit. Hiervoor heb je dan alle maaltijden aan boord, overnachtingen, vervoer naar mooie bestemmingen en middag/avond entertainment. Vaak worden er ook nog eens leuke extra's geboden zoals bijvoorbeeld gratis vluchten en transfers van en naar het schip! Als je dit vergelijkt met hotelkosten, prijs van je maaltijden en vervoer aan land kan je vaak prachtige deals vinden en krijg je er een luxe 5/6 sterren vakantie voor terug! 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.