Highlighted Route: Noorse Legenden

Gepubliceerd op 12 juni 2018 om 01:20

Er worden door de verschillende rederijen vele prachtige vaarroutes (ook wel itineraries) aangeboden. In deze rubriek highlight ik een aantal prachtige cruiseroutes van verschillende rederijen die in 2018/2019 gevaren gaan worden. Deze routes zijn geen ads, en alleen uit interesse geschreven. ;-) Voor het gemak heb ik wel de link naar deze cruise toegevoegd. Heb je vragen benader mij gerust via Instagram!

Ditmaal de 'Noorse Legenden' van de Holland America Line.

Reisschema

 • Dag 1: Vertrek vanuit Amsterdam
 • Dag 2: Dag op zee
 • Dag 3: Eidfjord, Noorwegen (inclusief Scenic Cruising door Hardangerfjord)
 • Dag 4 Alesund. Noorwegen
 • Dag 5: Geiranger, Noorwegen (inclusief Scenic Cruising door de Geirangerfjord)
 • Dag 6: Bergen, Noorwegen
 • Dag 7 Dag op zee
 • Dag 8 Aankomst en ontscheping in Amsterdam

Noorwegen ontdekken? 

Voor een ieder die Noorwegen al eens heeft willen ontdekken is dit de cruise voor jou! Naast de tijd aan wal die je op deze cruise volledig in Noorwegen zal doorbrengen biedt een cruise je de kans dit prachtige land ook vanuit een ander perspectief te bekijken! Vanaf het water maak je prachtige scenic cruises door de fjorden. Foto momenten genoeg dus. :-) De zomers in Noorwegen zijn fris te noemen maar in de maanden juni, juli en augustus kan je het treffen met temperaturen tussen de 19 en 28 graden. De 28 graden zal je slechts uitzonderlijk mee maken dus pak ook een extra vest in voor de winderige dagen! 

Via Muis op Reis kan je alvast genieten van de prachtige aankomst in Geiranger, dag 5 van deze cruise aan boord van de ms Koningsdam. Je passeert de prachtige 'Seven Sister waterfalls' en het uitzicht is om bij weg te dromen. Een goede reden om vroeg uit bed te gaan en dit allemaal live mee te maken! 

 

Favoriete Port of Call: Ålesund 

Ålesund is een echte must-see op deze cruise. Naast een schitterende ligging in de Atlantische oceaan staat dit stadje voornamelijk bekend om zijn architectuur in Art Nouveau stijl. De stad is gebouwd over verschillende eilandjes met op veel plekken prachtig uitzicht! Lees snel verder voor de beste restaurants voor je dag in Ålesund.

De leukste tentjes voor een kop koffie of lunch 

Er zijn veel pareltjes te ontdekken voor jouw dag aan wal. Cruisen voor Beginners is gaan speuren naar de leukste tentjes op een mooie loopafstand van de haven. Omdat je midden in de stad aanmeert is alles goed te bereiken. Deze hotspots zijn zeker een bezoek waard! 

 • Invit Espressobar (Apotekergata 9b, 10 minuten lopen)

''Uitzicht op het water, heerlijke koffie en een compacte lunchkaart''

 • Tante Bruun Café (Grimmergata 8 minuten lopen. Het café zit verstopt op de 1e verdieping van het winkelcentrum naast de Eurospar)

''Schilderachtig concept met veel kleine kamertjes en een heerlijk menu! Vegatarisch of veganistisch? Bij Tante Bruun kan je goed terecht je kan ze alles vragen.''

 • Maki (Apotekergata 5, 10 minuten lopen)

''Voor de beste vis moet je bij Maki zijn. Omgeven door water kan je hier genieten van een verfijnd menu en een kundige keukenbrigade'' 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.